infobrief

Belangrijke data:

Woensdag 10 okt.: Ouderavond VO 

Zaterdag 13 oktober: start herfstvakantie t/m zondag 21 okt.

Vrijdag 2 nov.: studiedag groep 1 t/m 8, alle leerlingen vrij

Vrijdag 16 nov.: groep 1 t/m 4 vrij

Woensdag 21 nov.: schoen zetten groep 1 t/m 4 (avond)

Vrijdag 30 nov.: rapport mee gr. 3 t/m 8

 

Dag van de leraar

Afgelopen vrijdag was er de nationale 'Dag van de leraar'. Onze leerkrachten zijn in het zonnetje gezet met een traktatie vanuit ons bestuur KPO, met een leuk tijdschrift en een kaart vanuit de directie. De allerleukste en grootste verrassing was de attentie vanuit de oudervereniging voor alle teamleden en stagiaires. Heel veel dank hiervoor aan alle ouders, in het bijzonder aan de ouders van de oudervereniging!

 

Bake-Boeken-Sale!

Afgelopen woensdag was de Bake-Boeken-Sale op locatie Heulberg als startactiviteit van de Kinderboekenweek 2018. Het was een daverend succes; er is enorm veel lekkers gebakken door de kinderen, ouders en er zijn vele boeken verkocht. In totaal is er wel € 282,00 opgehaald! We gaan dit bedrag besteden aan de aanschaf van speciale schoolshirts die we ook goed kunnen gebruiken bij het lustrum wat gevierd zal worden in het volgende schooljaar. Hierbij bedanken we alle ouders die zich weer ingezet hebben om deze ochtend tot een groot succes te maken! 

Overigens zijn er nog een aantal schalen op locatie Heulberg achtergebleven van leerlingen, wilt u die liefst z.s.m. als mogelijk ophalen, we hebben weinig ruimte. 

 

Verkeer

Op Lavoor brengen we Verkeer en verkeersveiligheid veelvuldig onder de aandacht bij de kinderen. Wij hebben hiertoe een speciaal BVL label gekregen, wat staat voor: Brabants Verkeer Label. We zijn als school blij met dit keurmerk waar tevens een subsidie aan gekoppeld is. Namens onze werkgroep Verkeer wil ik u wijzen op de bijlage over de 'Fluorweek' in het verkeer. Deze week valt in de week na de herfstvakantie. 

 

Nieuwe Leerplein

Vrijdag 28 september zijn vrijwel alle meubels van het nieuwe leerplein voor groep 5 t/m 8 op locatie Heulberg geleverd. Wanneer u benieuwd bent, neem gerust even een kijkje boven op de tweede etage in het lokaal naast groep 7/8. De biebboeken van groep 5 t/m 8 zijn deze week in de kasten gezet. Er missen nog twee blauwe bankjes en er staan nog wat dozen maar het is zeker de moeite om alvast een blik te werpen op deze plek, waar onze leerlingen heerlijk samen kunnen werken en leren. 

 

HBG specifiek

Wisselen ochtenden extra inzet

Na de herfstvakantie zal juf Judith op de donderdagochtend juf Daphne vervangen in HBG3. Juf Elise zal doorgaans op vrijdagochtend Juf Chantal vervangen (eens in de maand op woensdag). Deze verandering vindt plaats vanwege het geven van de faalangstreductie trainingen. De trainingen werden op dit moment vaak tijdens lessen van vakdocenten gegeven, wat we niet wenselijk vonden voor de kinderen. 

Theaterbezoek HBG 1 en groep 5 locatie Heulberg

Vandaag hebben HBG 1, groep 4 en 5 van de Heulberg in Schouwburg De Kring de voorstelling bezocht: 'De geheime code'. Daartoe hebben ze afgelopen vrijdag allemaal 3D brillen en/ of letters geknutseld. De kinderen hebben enorm genoten van dit leuke uitje. 

Playbackshow

Wij zijn Carmen, Imke en Karlijn uit groep 7/8. Wij hebben een playbackshow georganiseerd, omdat we graag een leuke afsluiting wilden maken voor de herfstvakantie. Wij doen de opening van de show en dan komen alle optredens. We hebben ook een loterij georganiseerd, zodat de kinderen die kijken ook iets kunnen winnen (de loterij is tijdens de playbackshow) Je hebt heel veel kans om te winnen met de loterij want wij hebben expres maar 15 kinderen die kans maken. De anderen kinderen kunnen natuurlijk lekker kijken naar alle optredens. Iedereen mag doen wat hij wil als hij maar erbij playbackt!! De playbackshow is vrijdag 12 oktober. De winnaars krijgen een klein snoeppakket met wat andere dingetjes erbij, en natuurlijk de eer. De winnaar van de loterij krijgt hetzelfde!

Groetjes Carmen, Imke en Karlijn!!


Download bijlage