Infobrief 14 maart

Beste ouders/verzorgers,

 

Belangrijke data:

16 maart  Gr 3 t/m 7 rapport 2 mee naar huis

21 maart  Studiedag team; alle kinderen zijn vrij

22 maart  Wandelen voor water groepen 7 en 8

28 maart  Grote Rekendag

30 maart  Sponsorbootcampactie - groepen 5 t/m 8 continurooster tot 14.15 uur

4 april      Schoolvoetbal

 

Vandaag hebben ouders de school in voorjaars/paas-sfeer versierd. Het ziet er erg vrolijk uit! Hartelijk dank voor jullie inzet.

 

Boomplantdag / opening schoolplein: Met een stralend zonnetje er bij, hebben we vanochtend het opgeknapte schoolplein officieel geopend. Samen met wethouder Saskia Schenk zijn er ook 4 bomen, met mooie bankjes er om heen, op het plein geplaatst. Alle groepen hebben ook nog een mand gekregen met speelmaterialen voor in de pauzes. Op onze Facebookpagina staan een aantal foto's. Ook Zuid-West TV was aanwezig. A.s. donderdag vanaf 17 uur wordt e.e.a. uitgezonden.

We hopen dat de kinderen veel plezier beleven op het 'nieuwe' schoolplein!

 

Rapporten en oudergesprekken: A.s. vrijdag krijgen de kinderen van de groepen 3 t/m 7 hun rapport mee. De komende 2 weken zijn vervolgens de oudergesprekken. Zoals gebruikelijk kunt u weer intekenen via Mijn School Info. Donderdagavond worden de tijden open gezet.

 

Kiva:Bijgevoegd zijn de informatiebrieven over het nieuwe thema van de KIVA-lessen.

 

Avond 4-daagse: Deze week zijn de brieven van de avondvierdaagse mee naar huis gegeven. Mochten deze niet zijn aangekomen, deze zijn nog een keer als bijlage mee gestuurd bij deze infobrief.

 

Mogelijke staking: Vrijdag 13 april is aangekondigd als stakingsdag voor de scholen in Noord-Brabant en Limburg. We realiseren ons dat dit voor alle ouders lastig is. Maar er moet echt iets veranderen voor alle hardwerkende collega's in het basisonderwijs. Als we niets doen, zullen we straks gewoon vacatures niet meer kunnen invullen en zullen zieke collega's niet meer vervangen kunnen worden. Op dit moment is dit bij ons op school ook al realiteit aan het worden. Er moet dus alles aan gedaan worden om het onderwijs voor jongeren weer aantrekkelijk te maken. Misschien denkt u dat de vervangingsproblematiek bij ons op school wel allemaal meevalt. Nou dat is dus niet zo. Voor de afwezigheid van collega's is het bijna onmogelijk vervangers van buitenaf te vinden.

Nogmaals de staking is vervelend maar laten we alsjeblieft als ouders en collega's samen blijven optrekken om deze minister ervan te overtuigen dat het '1 minuut voor twaalf' is.

Het is nog niet zeker of en op welke manier Lavoor mee doet met deze stakingsdag, maar mocht dit wel het geval zijn, dan kunt u er alvast rekening mee houden en wat regelen.

 

Inschrijving broertjes/zusjes: Het nieuwe schooljaar lijkt nog ver weg, maar we zijn nu al bezig met de voorbereiding voor het schooljaar 2018-2019. In het geval dat u nog een bijna vier-jarige zoon/dochter heeft die tussen nu en de eerste periode na de zomervakantie bij ons op school komt,  zou het fijn zijn als u het inschrijfformulier zo spoedig mogelijk bij ons op kantoor inlevert. We kunnen er dan bij de planning rekening mee houden. Indien er aanleiding is om vooraf een gesprek te hebben, dan kan dit natuurlijk altijd. Alvast bedankt.

 

Koningsspelen: De Koningsspelen naderen al weer! Dit jaar zal dit landelijke evenement op 20 april plaatsvinden. De groepen 4 t/m 8 gaan dan weer naar het sportpark. Deze dag eindigt voor deze groepen om 14.00 uur. Dit jaar gaan ook de groepen 4 mee naar het sportpark. Zij zijn dus niet zoals gebruikelijk op vrijdag om 12 uur vrij, maar voor deze dag om 14.00 uur. Kunt u er alvast rekening mee houden. Nadere informatie volgt nog.