infobrief

Belangrijke data:

Woensdag 5-12: Sinterklaas op Lavoor

Donderdag 6-12: groep 1 t/m 4 vrij 

Donderdag 20-12: Continurooster tot 14.00 uur groep 1 t/m 8 i.v.m. kerstviering op school

Vrijdag 21-12: studiedag, alle leerlingen vrij

Maandag 7 januari: Nieuwjaarontvangst op Heulberg en HBG: vanaf 8.30 uur openen we het nieuwe schooljaar met oliebollen en kinderchampagne op het schoolplein. Op HBG start de Nieuwsjaarontvangst om 8.45 u in de gang voor de lokalen. U bent hierbij van harte welkom!

Week 3/4/5: vinden de midden toetsen van Cito LOVS plaats voor de groepen 2 t/m 8

 

Sinterklaas

Zoals al in de vorige nieuwsbrief is vermeld, komt de Sint ook dit jaar weer een bezoekje aan onze school brengen. Woensdagochtend 5 december verzamelen alle kinderen op het schoolplein, de kinderen gaan niet eerst naar binnen. Alleen voor de leerlingen van groep 5 t/m 8 geldt dat zij tussen 8.15 u en 8.30 u hun surprise even in de klas mogen zetten. Wanneer u niet in de gelegenheid bent om te blijven kijken, dan graag uw zoon/ dochter 'overdragen' aan de leerkracht. Zo houden we goed overzicht op de kinderen. We willen u vragen om die ochtend het schoolplein te betreden via de fietspoort en geen auto’s te parkeren aan de kant van de kleuteringang. Het is de bedoeling dat de ouders zoveel mogelijk achter het hek blijven om te kijken, om zo ruimte te maken voor de kinderen.

Om 8.45 u zullen de kinderen van HBG 1 ook aansluiten op het schoolplein en hopelijk laat de Sint dan niet lang meer op zich wachten...

Bij slecht weer ontvangen wij Sint en zijn Pieten alleen met de kinderen in de speelzaal en kunt u als ouder helaas niet mee kijken naar de aankomst i.v.m. ruimtegebrek binnen.

Wanneer uw zoon/ dochter een allergie heeft, wilt u dat dan nogmaals benadrukken bij de leerkracht en in overleg afstemmen of het nodig is om zelf een alternatief mee te geven naar school. De ouders van de Oudervereniging proberen zeker rekening te houden hiermee maar er zijn veel verschillende allergieën waardoor dat steeds lastiger wordt voor de hulpouders.

 

Kwaliteitsonderzoek

Het (lopende) kwaliteitsonderzoek wordt vanuit KPO met een week verlengd. Dat betekent dat u nog tot en met vrijdag 7 december a.s. de vragenlijst kunt invullen. Inmiddels heeft 45% van de ouders de vragenlijst ingevuld, we hopen natuurlijk nog op een iets hoger percentage. Iedere mening telt en is belangrijk voor ons in het kader van continue verbetering van onze kwaliteit. Alle leerlingen en collega’s hebben de vragenlijst ook ingevuld. Bij voorbaat dank voor uw tijd en deelname aan het onderzoek.

Mocht u nog geen link ontvangen hebben of heeft u vragen over deelname? Stuur dan een mailtje naar: directie.heulberg@lavoorkpo.nl

Vanzelfsprekend blijft u anoniem bij het invullen van de vragenlijst.

 

Voorleeswedstrijd Heulberg en HBG

Geschreven door Fay Gorree, 11 jaar, groep 7/8 Heulberg

Vorige week vrijdag was de finale van de voorleeswedstrijd. En ik mocht meedoen! Er deden ook kinderen van de HBG mee en mijn vriendin Nicola. Zij hadden de boeken: ‘Stranders’, ‘Dolfje Weerwolfje’en ‘Mathilda’.

Ik las voor uit het boek ‘Mijn hamster is een astronaut’. Vooral het stemmetje van Hamster vond ik erg leuk om na te doen. Maar het leukste is….dat ik heb gewonnen!! Ik ben er heel blij mee en ga nu naar de Roosendaalse voorleeswestrijd en zal enorm mijn best doen om voor Lavoor te winnen.

 

Voorleesochtenden Peuters in De Bergspil

Vanaf 5 december starten er voorleesochtenden in de Bergspil. Elke woensdag (buiten de kerstvakantie) van 10.00 u tot 11.00 u staat er een leuke voorlezer klaar om de peuters uit de Tolberg een leuke ochtend te bezorgen. Naast het voorlezen wordt er soms ook een dansje gedaan of een knutselwerkje gemaakt, passend bij het thema.

Om deze ochtenden af te trappen, komt er 5 december een Zwarte Piet voorlezen! Deze heeft een gaatje gevonden in het drukke pietenschema om de peuters te vermaken. Voor meer informatie, zie de bijlage van deze nieuwsbrief.

 

Uitnodiging vanuit de Sint Norbertusparochie

Beste jongens en meisjes, ouders en verzorgers,

Op dinsdag 25 december (Kerstmis) en op zondag 6 januari worden binnen de Sint Norbertusparochie weer twee leuke en leerzame Peuterkleutervieringen georganiseerd.

Deze vieringen zijn in het bijzonder gericht op kinderen van ongeveer 1 tot en met 7 jaar (groep 3/4), maar ook broertjes, zusjes, ouders/verzorgers, opa’s en oma’s zijn van harte welkom.

Tijdens de viering op 25 december zal pastor Els aan jullie het sfeervolle Kerstverhaal “Het mooiste geschenk” vertellen, terwijl enkele kinderen en volwassenen het verhaal zullen uitbeelden. Prins Joezoef besluit in dit verhaal helemaal alleen op zoek te gaan naar de pasgeboren Koning. Hij neemt zijn hondje Pluto mee en een paar mooie geschenken. Alleen verloopt zijn zoektocht anders dan hij verwacht.....

Het thema van de viering op 6 januari is het Bijbelverhaal over de drie wijzen uit het oosten (“Driekoningen”).

De viering op 25 december zal plaatsvinden in de Onze Lieve Vrouwekerk, Kade 21 in Roosendaal. De viering op 6 januari zal plaatsvinden in de huiskapel van deze kerk (op het zelfde adres). 

Op 25 december begint de viering om 15.00 uur, op 6 januari om 11.00 uur.

In de dagen rondom Kerstmis zullen er naast onze Peuterkleuterviering diverse kinder-Kerstvieringen zijn binnen de Sint Norbertusparochie. Daarnaast vinden in de Sint Josephkerk, Sint Josephstraat 2 in Roosendaal, Kindernevendiensten plaats (in de adventsperiode iedere zondag).

Meer informatie over deze vieringen zal te vinden zijn op onderstaande website of in het parochieblad. Gaan jullie ook samen met prins Joezoef op zoek naar het pasgeboren Kindje? Of komen jullie naar een van de andere vieringen?

Hartelijke groeten,

Pastor Els, Ria, Martina en Chantal Werkgroep Peuterkleutervieringen

www.sint-norbertusparochie.nl