infobrief

Infobrief maandag 10 september

 

Zwem4daagse in zwembad de Stok weer van start in de herfstvakantie

Van 15 tot 18 oktober( dat is de herfstvakantie) organiseert Zwemvereniging Hieronymus weer de jaarlijkse de Zwem4daagse in Zwembad de Stok in Roosendaal. De Zwem4daagse is een sportief evenement waarmee kinderen gestimuleerd worden om te blijven zwemmen, zodat ze ook na het behalen van het zwemdiploma veilig zijn in en om het water.

Nederland is een echt waterland. We leren zwemmen voor onze veiligheid in en om het water. Voor kinderen is het belangrijk om ook na het behalen van het zwemdiploma vaak te zwemmen en de aangeleerde vaardigheden te oefenen. Plezier en veiligheid gaan prima samen. Daarom organiseert Hieronymus de Zwem4daagse. Het is een sportieve activiteit om samen met vriendjes, familie of klasgenoten aan mee te doen. Zwemmen en bewegen in het water is ook nog eens leuk en super gezond.

Durf jij deze sportieve zwemuitdaging aan?

Tijdens de Zwem4daagse zwemmen de deelnemers 4 dagen. Er wordt gezwommen in het wedstrijdbad en je kan kiezen voor 250 meter, 500 meter (recreatief) of 1000 meter (wedstrijd)per dag. Je betaalt voor 4 dagen € 5,50 (voor 250m) € 8,- (voor 500m) of € 9,50 (voor 1000m).

Iedereen van jong tot oud is welkom en kan meedoen met de zwem4daagse.

De start is maandag 15 oktober en donderdag 18 oktober is de laatste zwemavond. Maandag kan men starten tussen 19.00 uur en 20.30 uur. Dinsdag, woensdag en donderdag kan men starten tussen 18.00 uur en 19.45 uur.

Als beloning voor hun prestatie krijgt iedereen op de laatste dag een medaille. Het hele jaar door wordt er op verschillende plekken in het land een Zwem4daagse georganiseerd vooral in de maanden juni, juli en oktober. Dit seizoen zullen ruim 60.000 mensen in Nederland deelnemen.

Wil je meedoen?

Inschrijven of meer informatie over de exacte tijden?

Ga naar: http://zwemvierdaagse.zpv-hieronymus.com

Mail:  zwemvierdaagse@zpv-hieronymus.com

(zie de poster in de bijlage van deze infobrief)

 

Parkeerbeleid rondom school

Wanneer het lukt om uw zoon/ dochter met de fiets of lopend naar school te brengen, dan is dat natuurlijk het meest wenselijk. Wanneer u met de auto komt, willen we u vragen om alleen in de daarvoor bestemde vakken te parkeren. We begrijpen dat er te weinig parkeerplaatsen zijn in de straat van onze school en hebben daarom als team afgesproken dat onze collega's de auto's niet in de straat van de school zullen parkeren. 

 

Groep 1 t/m 4 Heulberg

De kinderen van groep 1/2 en 2/3 van locatie Heulberg gaan de school in en uit via de deur naar het schoolplein. De kinderen van groep 4 mogen zelf kiezen of zij langs deze deur, of de deur aan de straatkant, de school verlaten. Spreek met uw kind af wat de handigste uitgang is om te kiezen. Voor ouders die op het schoolplein staan te wachten op een jonger kind, kunnen we ons voorstellen dat de uitgang bij het schoolplein het meest handig is. 

 

HBG specifiek

Nieuwe muziekdocent

We zijn blij te kunnen melden dat we een nieuwe muziekdocent gevonden hebben voor HBG. Haar naam is Amy Knobel en in de bijlage van deze nieuwsbrief stelt zij zich verder aan u voor en vindt u ook een foto van haar. Iedere vrijdagmiddag zal zij muziekles gaan geven aan HBG 1,2,3. Ze start aankomende vrijdag al. Helaas konden we geen muziekdocent vinden voor een ander dagdeel in de week waardoor de kinderen uit groep 4 van HBG 1 de muziekles missen. Amy zal daarom nog een extra muziekles voorbereiden die juf Lieke zelf op een ander moment in de week kan geven. 

 

Belangrijke data:

Vrijdag 14 sept.: leerlingen van groep 1 t/m 4 vrij

Maandag 17 sept.: start 'week tegen het pesten'

Dinsdag 18 sept.: prinsjesdag

Donderdag 20 sept.: Schoolreis groep 3 t/m 8, groep 1-2 vrij

Donderdag 20 sept.: Dag van de Leidsters

Vrijdag 28 sept.: groep 1 t/m 4 vrij

Vrijdag 5 okt.: Dag van de Leraar

Maandag 8 okt.: Ouderavond VO wordt verplaatst, hier ontvangt u spoedig bericht over

Zaterdag 13 oktober: start herfstvakantie t/m zondag 21 okt.